tisdag 24 februari 2009

Sockerbullar

Ca 40 stycken

5 dl mjölk
50 g jäst
200 g smör
2 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
25 finhackade mandlar
ca 20 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering
1 ägg
Strösocker

Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.
Smula ner jästen och rör ut den med lite ljummen degspad.
Häll på resten av degspadet och blanda ner strösocker, salt, vaniljsocker, mandel och ägget.
Arbeta in mjölet lite i sänder till en jämn deg.
Låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter, till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Forma runda bullar
(ca 45 g) och lägg på bakplåtsklädda plåtar för att jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg och strö på socker.
Grädda i 225-250 grader i ca 6-8 minuter. De ska ha fin färg och kännas lätta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar