Jag tycker de passar superbra till Påskfikat.
Ca 30-35 stycken
2 ägg
5 dl vetemjöl
200 g smör, margarin
3 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
Ca 30-35 stycken
2 ägg
5 dl vetemjöl
200 g smör, margarin
3 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 g hackad mandel
1 påse Non Top (350 g)
Ugn: 175°
Rör ihop margarinet och socker poröst. Tillsätt äggen, vispa.
Blanda ihop övriga ingredienserna i egen bunke. Tillsätt dem tillsammans med 100 g grovhackad Non Stop och mandeln, rör ihop alltsammans. Dela degen i ca 35 grams bitar. Rulla dem till jämna kulor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Lägg inte för lätt för de flyter ut, 12 per plåt blir bra. Platta ut dem med handen till ca 6 cm. Tryck ner några Non Stop i varje kaka.
1 påse Non Top (350 g)
Ugn: 175°
Rör ihop margarinet och socker poröst. Tillsätt äggen, vispa.
Blanda ihop övriga ingredienserna i egen bunke. Tillsätt dem tillsammans med 100 g grovhackad Non Stop och mandeln, rör ihop alltsammans. Dela degen i ca 35 grams bitar. Rulla dem till jämna kulor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Lägg inte för lätt för de flyter ut, 12 per plåt blir bra. Platta ut dem med handen till ca 6 cm. Tryck ner några Non Stop i varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar