Jag får tacka Carina för det här goda Dajmrutereceptet. Jag har haft det i mina ägor i många år och gjort dem flera gånger. De smakar som dajm men inte lika hårda.
35 stycken
2 hg smör
2 dl socker
2 msk grädde
Koka i 10 minuter
Hacka 200 g mandel fint och blanda i smeten.
Ugnsvärne - 175 grader
Bred ut i en smord långpanna (25x35).
Grädda i 15 minuter. Kakan ska ha fin gyllenbrun färg.
Bred ut 225 g smält ljuschoklad över den varma kakan och låt kallna.
Skär i rutor.
hej på dig
SvaraRaderasara från Långed här
vilka fina recept du har, jag ska provbaka
chokladpaj med toblerone verkar jättegott
Ha en bra dag
Skoj, vilken överraskning att du tittar in!
SvaraRaderaHoppas att det gick bra med baket.
Jag tycker den var jättegod.
Hälsa alla!
Hej, vad fina de ser ut!
SvaraRaderaVilken ugnstemperatur ska det vara?
En miss av mig!
SvaraRaderaDet ska vara 175 grader.
Lycka till!
Ska det verkligen bara vara 2 msk grädde? Inte 2 dl? :)
SvaraRaderaJa, det är 2 msk grädde i receptet.
SvaraRaderaJag har gjort dajmrutorna många gånger under årens lopp och det har fungerat. Man får vara lite försiktig när man skär rutorna för dajmen kan vara lite spröd, men de är supergoda.
Lycka till!