fredag 13 mars 2009

Dajmrutor

Jag får tacka Carina för det här goda Dajmrutereceptet. Jag har haft det i mina ägor i många år och gjort dem flera gånger. De smakar som dajm men inte lika hårda.
35 stycken

2 hg smör
2 dl socker
2 msk grädde
Koka i 10 minuter
Hacka 200 g mandel fint och blanda i smeten.

Ugnsvärne - 175 grader
Bred ut i en smord långpanna (25x35).
Grädda i 15 minuter. Kakan ska ha fin gyllenbrun färg.
Bred ut 225 g smält ljuschoklad över den varma kakan och låt kallna.
Skär i rutor.

6 kommentarer:

  1. hej på dig
    sara från Långed här
    vilka fina recept du har, jag ska provbaka
    chokladpaj med toblerone verkar jättegott
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. Skoj, vilken överraskning att du tittar in!
    Hoppas att det gick bra med baket.
    Jag tycker den var jättegod.
    Hälsa alla!

    SvaraRadera
  3. Hej, vad fina de ser ut!
    Vilken ugnstemperatur ska det vara?

    SvaraRadera
  4. En miss av mig!
    Det ska vara 175 grader.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Ska det verkligen bara vara 2 msk grädde? Inte 2 dl? :)

    SvaraRadera
  6. Ja, det är 2 msk grädde i receptet.
    Jag har gjort dajmrutorna många gånger under årens lopp och det har fungerat. Man får vara lite försiktig när man skär rutorna för dajmen kan vara lite spröd, men de är supergoda.
    Lycka till!

    SvaraRadera