onsdag 25 mars 2009

Jitterbugg

En av mina favoritkakor och det här är ett mycket bra recept som jag tillverkat.
Ca 45 stycken
200 g smör/margarin
3/4 dl strösocker
4,5-5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Maräng
2 äggvitor
2 dl strösocker

Blanda ihop mördegen helst i en matberedare och dela i två delar och låt vila en stund i kylen.
Vispa äggvitorna till hård skum i en fettfri bunke, tillsätt sedan strösocker lite i sänder under kraftig vispning.
Kavla ut degen på smörpapper till 16x30 cm storlek och bred ut marängen.
Rulla ihop från långsidan. Ta hjälpt av smörpappret när du rullar ihop så går de lättare. Låt rullarna stå en stund i kylen så är det lättare att skära.
Skär skivor (inte för tunna, de ska vara stora) och lägg på bakplåtsklädda plåtar. Grädda i 175 grader i ca 12 minuter. Låt kallna på galler


2 kommentarer:

  1. Jag hade några äggvitor i kylskåpet efter påsken så det passade bra till din jitterbugg. Det blev jättegoda, men inte lika fina som dina... och inte blev det 45 st utan bara 24.... gott med stora kakor!

    Glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Det här låter hur gott som helst! Måste provas :D

    /Jenny

    SvaraRadera