fredag 27 mars 2009

Kanelbullssockerkaka

Det luktar som nybakade kanelbullar i köket när man gör den här sockerkakan.

175 g smör2½ dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk bakpulver
(½ dl likör, whiskey eller punsh)
Smör och ströbröd till formen
2 msk smör till toppingen

Fyllning
1 dl strösocker
3 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda i äggen ett i taget och därefter gräddfilen.
Rör sedan i de torra ingredienserna och blanda väl till en len och fin smet.
Blanda samman socker och kanel.
Smörj en rund form (1½ l) med löstagbara kanter, helst med hål i mitten.
Häll i hälften av smeten och strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsockret.. Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda Ca 50-60 minuter. Testa med en sticka att kakan är torr.
Man kan även göra muffins. Grädda då i 200 grader i ca 30-40 minuter.

1 kommentar:

  1. Kakan är i ugnen! Det var lite svårt att hälla av hälften av kanelblandningen till mellanskiktet så jag har mer av det på toppen. Hoppas det funkar ändå.

    SvaraRadera