söndag 8 mars 2009

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Sommarsmaker mitt i vintern.
Smuldeg
100 g smör
3 msk råsocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn

Fyllning
0,5 l skivade jordgubbar
350 g späd rabarber
1½ dl strösocker
1½ msk potatismjöl

Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker vetemjöl och havregryn.
Skär rabarber i små bitar och skiva jordgubbarna. Går bra med frysta men låt jordgubbarna vara hela och ta 3 msk potatismjöl.
Blanda rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl och häll i en pajform.
Klicka över smuldegen.
Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.
Servera pajen med vaniljvisp, grädde eller vaniljglass.

3 kommentarer:

  1. Åh vilka underbara recept du har på din blogg! Har tittat igenom varje och allt ser verkligen så himla gott ut (och dessutom väldigt lyckat och fint)! Fortsätt lägga upp dina recept! :)

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Trevligt att du tycker om det jag gör.
    Ja, det kommer mera!:)

    SvaraRadera
  3. Åhh, vill provsmakaaaaa!!!

    SvaraRadera