lördag 25 april 2009

Honungskaka

Apelsinskal och kryddor ger tillsammans med honung fin smak åt denna kaka


Posted by Picasa1 kaka
200 g honung (1½ dl)
150 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
3 ägg
½ dl hackade syltade apelsinskal
1 tsk mald ingefära
½ tsk malda nejlikor
1 tsk malen kanel
½ krm salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
15-20 hackade sötmandlar

Värm honungen i en kastrull på svag värme.
Rör under tiden smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt honungen och därefter äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
Blanda ner apelsinskal. Tillsätt kryddor, salt och mjölet blandat med bakpulver.
Rör så allt blandas.
Häll smeten i en smord, bröad form, rymd ca 2 liter.
Strö över hackad mandel.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45-60 minuter, men täck med folie om så behövs. Prova med en sticka att kakan är torr inuti.
Låt den svalna något och ta den sedan ur formen.

1 kommentar:

  1. Hej Helenas mamma!
    Jag ska skriva ut lite recept och sätta min mamma i jobb.

    SvaraRadera