Apelsinskal och kryddor ger tillsammans med honung fin smak åt denna kaka
200 g honung (1½ dl)
150 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
3 ägg
½ dl hackade syltade apelsinskal
1 tsk mald ingefära
½ tsk malda nejlikor
1 tsk malen kanel
½ krm salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
15-20 hackade sötmandlar
Värm honungen i en kastrull på svag värme.
Rör under tiden smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt honungen och därefter äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
Blanda ner apelsinskal. Tillsätt kryddor, salt och mjölet blandat med bakpulver.
Rör så allt blandas.
Häll smeten i en smord, bröad form, rymd ca 2 liter.
Strö över hackad mandel.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45-60 minuter, men täck med folie om så behövs. Prova med en sticka att kakan är torr inuti.
Låt den svalna något och ta den sedan ur formen.
Hej Helenas mamma!
SvaraRaderaJag ska skriva ut lite recept och sätta min mamma i jobb.