12-15 bitar
1 paket digestivekex
100 g smält smör
Fyllning
600 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 st ägg
1 burk kondenserad mjölk (ca 395 g)
1 tsk vaniljsocker
1 burk konserverade aprikoser à 425 g
4 dl hallon
Värm ugnen till 175 grader. Täck botten av en ugnsfast form, cirka 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i formen och låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
Vispa ihop cream cheese och ägg. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
Låt aprikoshalvorna rinna av och fördela dem i formen. Strö över hallonen och häll försiktigt över smeten.
Grädda i ca 40 minuter. Fyllningen ska vara lite lös när den tas ut, den stelnar när den svalnar. Låt kakan kallna helt, helst över natten och skär den sedan i rutor.
Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i formen och låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
Vispa ihop cream cheese och ägg. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
Låt aprikoshalvorna rinna av och fördela dem i formen. Strö över hallonen och häll försiktigt över smeten.
Grädda i ca 40 minuter. Fyllningen ska vara lite lös när den tas ut, den stelnar när den svalnar. Låt kakan kallna helt, helst över natten och skär den sedan i rutor.
Receptet kommer från Lisa Eisenman Frisk & Monica Eisenmans nya bakbok som kommer ut i maj, Sommarens söta, 180 recept för soliga och regniga dagar.
det står 1 pkt digerstivekex hur många gram är det? det finns ju både små stora paket.....
SvaraRaderaI det här receptet är det 400 gram.
SvaraRaderaLycka till!
Denna cheesecake har jag nu tittat på flera ggr den sista veckan och nu har jag precis rört ihop den så den ligger i ugnen.
SvaraRaderaMåste säga att dom ser så himla smarriga ut. Och snabbt som attan gick det när man hade hem ingredienserna. Jätte snabbt att göra denna kaka även om den behöver stå rätt länge för att den ska vara kall fast och god :)
Men den som väntar på något gott i morgon ;)
Kram Stina