söndag 28 juni 2009

Kladdkaka med Mariannegodis

Mintsmaken gör den här kladdkakepajen till en fullträff tillsammans med jordgubbar och grädde.

100g smält margarin
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
3 droppar pepparmyntsolja
16 st krossade Mariannekolor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner smöret och rör om. Krossa godisarna och häll ner i smeten. Häll i kakao, mjöl, bakpulver och pepparmyntsoljan och rör om.
Häll ner i en smord form.
Grädda kladdkakan i ca 18- 20 minuter för en härligt kladdig konsistens. Låt svalna.
Om du vill kan du sikta florsocker över kakan.

3 kommentarer:

  1. Om jag inte har räknat fel så blir nästa recept det hundrade! Blir det måhända en smarrig tårta till den 20 juli....!

    SvaraRadera
  2. Stora syster!29 juni 2009 21:02

    Hej på dig!
    Jag trodde att jag skulle bli bjuden på en smarrig tårta då.

    SvaraRadera
  3. den va smaskig den du

    SvaraRadera