söndag 28 juni 2009

Kladdkaka med Mariannegodis

Mintsmaken gör den här kladdkakepajen till en fullträff tillsammans med jordgubbar och grädde.

100g smält margarin
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
3 droppar pepparmyntsolja
16 st krossade Mariannekolor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner smöret och rör om. Krossa godisarna och häll ner i smeten. Häll i kakao, mjöl, bakpulver och pepparmyntsoljan och rör om.
Häll ner i en smord form.
Grädda kladdkakan i ca 18- 20 minuter för en härligt kladdig konsistens. Låt svalna.
Om du vill kan du sikta florsocker över kakan.

3 kommentarer:

  1. Om jag inte har räknat fel så blir nästa recept det hundrade! Blir det måhända en smarrig tårta till den 20 juli....!

    SvaraRadera
  2. Hej på dig!
    Jag trodde att jag skulle bli bjuden på en smarrig tårta då.

    SvaraRadera
  3. den va smaskig den du

    SvaraRadera