
Nu när det närmar sig jul, är det trevligt med hemgjord godis. Den här karemummatryffeln passar perfekt till en kopp kaffe efter maten.
Ca 30 stycken
1 dl vispgrädde
200 g mörk blockchoklad (70%)
½ msk florsocker
20 g mjukt smör
Att rulla tryffeln i
1 dl råströsocker
2 msk kardemumma
Koka upp grädden. Hacka chokladen och häll den i grädden och rör om så chokladen smälter. Smaka av med florsocker. Tillsätt smöret och rör om så chokladen blir jämn och blank.
Ställ i kylen några timmar så den stelnar.
Stöt kardemumman i en mortel och blanda den med råströsocker.
Rulla bollar av tryffeln och vänd dem i kardemummasockret.
Förvara dem i kylen.
Åh, vilken fin blogg du har. Jag har tittat igenom vartenda inlägg och kommer garanterat att provbaka flera recept. Hit kommer jag gärna fler gånger. /A
SvaraRaderaUppskattade tryfflar som jag gav i "gåbortpåglöggmys"-present! Ett tips är att hälla ut tryffelsmeten i något lite lägre (typ långpanna) så man bara kan skära ut lagom bitar när det är dags. (Dvs. gör inte som jag gjorde, tvärtom!:-)) Underbar blogg! /Anne-Therese
SvaraRadera