Ca 35 stycken
250 g mörk choklad (70%)
1½ dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk smör
1 nypa flingsalt
några droppar pepparmyntsolja
Florsocker till att rulla dem i
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
Koka upp grädden och honungen och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör, salt och mixa.
Smaksätt med pepparmyntsoljan efter smak, mixa
Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, ca 4 timmar.
Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.
Hur blev raggmunkarna i långpanna? Intresserad:)
SvaraRaderaDet blev gott, men vanliga är nog att föredra om man vill ha det krispiga kanterna som jag gillar. Det stog liten långpanna, min var 25x35cm jag tycker det skulle varit en större. Den blev som en typ tjockpannkaka. Gör jag den igen ska jag ta en större långpanna.
SvaraRaderaMätt och belåten!
Ingrid