lördag 13 februari 2010

Norrlännsk parfait

Det som gör den här parfaiten så otroligt len och god är messmör. Receptet kommer från tv-programet, Halv åtta hos mig.
4-6 portioner

3 dl grädde
1 dl florsocker
4 äggulor
1 dl messmör
2 tsk vaniljsocker
1½ kapsyl wiskey

Vispa grädden hårt. Tillsätt florsocker, äggulor, messmör, vaniljsocker och Wiskeyn. Vispa tills det blandat sig och häll upp smeten i en form eller portionsglas.
Ställ i frysen minst 5 timmar.
Servera bär till.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vet inte riktigt om du fick min kommentar men om inte så skulle jag bara återigen vilja uttrycka hur gott detta verkar; älskar messmör! Då jag också tycker om Norrland så kan det inte bli så mycket bättre;) Men så var det då whiskeyn, finns det något substitut? Vore helt underbart om det fanns något alkoholfritt sådant:)
    Men tack för ett jättegott recept i övrigt. Hade

    SvaraRadera
  2. Den här efterrätten är jättegod!
    Vill man nu inte ha WHISKEYN, så strunta i den, det blir nog lika gott ändå.
    Lycka till!:)

    SvaraRadera