Ca, 2 liter saft
1 kg rabarber i små bitar
1 citron kravmärkt, i skivor
1½ tsk citronsyra
1 liter kokhett vatten
4 dl socker/liter avrunnen saft
Lägg rabarberbitarna och citronskivorna i en hink eller stor skål (ej i aluminium). Strö över citronsyran och slå över det uppkokta vattnet. Täck med en handduk och ställ kallt (tex i kylskåpet) i två dygn. Sila saften genom en handduk i ett durkslag om du inte har någon silställning. Rör ner sockret och rör till det löst sig. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl, eller i frys vid längre förvaring eftersom den inte är kokt.
Vid förtäring späd med önskad mängd iskallt vatten och njut!
Drinktips! Rabarberdrickan till lite vaniljvodka och sockerdricka, så har du en sommardrink klar.
Nam nam...!
SvaraRaderaVisst är den god. Bästa sommarsaften :-)
SvaraRaderaJa och jättegod som matdryck. En varm sommardag om det nu kommer nån, så passar ett iskallt glas rabarberdricka perfekt.
SvaraRadera