Receptet på de här goda limporna har jag fått av en pensionerad bagare.
6 stycken
1 liter fingervarmt vatten
1 pkt farinsocker
2 pkt jäst (blått)
2 tsk salt
2 ägg
2 kg rågsikt (spara ett par dl)
Anis - fänkål
Jag tog en påse brödkrydda i stället för anis och fänkål
Ugnsvärme - 200 grader
Gör vanlig bulldeg och låt jäsa ca 45 minuter.
Dela i sex delar och forma limpor som läggs på bakpappersklädda plåtar för att jäsa ytterligare ca 45 minuter.
Det är bättre att de får jäsa lite för mycket än för lite.
Pensla limporna med sirapsvatten före och efter gräddningen.
Grädda i nedre delen av ugen i ca 20 minuter.
Mmmmmm jag känner doften!
SvaraRaderaSka de vara 1 pkt farin????
SvaraRaderaPå den tiden då receptet skrevs skulle det vara en burk farin. Jag hoppas att det är lika mycket i 1 pkt farin.
SvaraRaderaLycka till!
God morgon i stugan!
SvaraRaderaVad du bakar och står i.
Tänk om jag hade hälften av din energi.
Men jag prioriterar kanske något annat ;)
Ha det bäst!
Kram!