fredag 19 november 2010

Chokladkaka med polkagrisar

Det här är mer likt en kladdkaka än en chokladkaka. Pepparmintssmaken från polkagrisarna gör en frisk smak.
Ca 12 bitar

200 g smör
100 g mörk blockchoklad
100 g ljus blockchoklad
1 dl farinsocker
1½ dl råsocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
150 g polkagrisar (spara lite till garneringen)
Garnering
kakao
lite grovhackade polkagrisar

Ugnsvärme - 200 grader
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund pajform med löstagbar kant, 24 cm. Fäst ringen över.
Finhacka polkagrisarna.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör om tills chokladen smält.
Tillsätt farinsocker, råsocker och ägg under omrörning.
Sikta eller häll i mjölet och blanda i de finhackade polkagrisarna. Rör om.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna.
Pudra över kakao och dekorera med lite polkagrisar.
Servera ev, en klick vispgrädde till.

3 kommentarer:

  1. Någon sådan här kladdkaka pratade en kollega lyriskt om. Kan tänka mig att det blir frisk och gott med polkagrisar.

    SvaraRadera
  2. Ser himla gott ut, skall nog ta och köpa hem lite polkagrisar när jag är på Liseberg imorgon, alltid gott med Grännas Polkagrisar :-)

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset! Detta måste provas.

    SvaraRadera