
Till en kaka
5 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
100 g smör
2½ dl filmjölk
Garnering
ca 10 hackade nötkärnor
3 msk pärlsocker
Ugnsvärme - 200 grader
Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke.
Finfördela smöret däri med fingertopparna.
Tillsätt filmjölken och blanda sammam till en jämn smet. Smeten blir tjock, liknar kubbsmet.
Häll smeten i smord och bröad form, rymd ca 1½ liter.
Strö nötkärnor och pärlsocker över smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Efter ca halva tiden kan man lägg över ett folie för att undvika att ytan blir för mörk.
Åh, vad gott det ser ut. Kardemumma är ju så gott i bakverk. :-)
SvaraRadera