Ca 35 stycken
150 g smör/margarin
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl
Ugnsvärme - 175 grader
Vispa matfett och socker pösigt.
Häll det på bakbordet och blanda ihop resten av ingredienserna till en deg.
Dela degen i fyra bitar och rulla ut till fingertjocka längder och lägg på bakplåtspapper. Tryck till längderna lite lätt och grädda mitt i ugen i ca 20 minuter. De ska få fin gyllenbrun färg.
Skär längderna i snitt direkt efter gräddningen. Har längderna flytit ut ojämt kan man ta en rund kniv och trycka in kanterna lite innan man skär snitten.
Låter gott!
SvaraRaderaSer ut som kakor helt i min smak. Det recepet spar jag.
SvaraRaderaJättegoda och knapriga kakor, tack för detta recept! :)
SvaraRaderaDom är verkligen goda och lättbakade så dessa kommer att bakas ofta av mig. :)
Kram Lena
Mmmm dom var goda :)
SvaraRaderaGoda och enkla kakor :) Jag är tacksam för dina recept
SvaraRadera