onsdag 27 april 2011

Havresnitt

Lättbakade kakor som har god havresmak. Receptet fanns förr på havregrynspåsens baksida. Har gjort dessa kakor många gånger.
Ca 35 stycken

150 g smör/margarin
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl

Ugnsvärme - 175 grader
Vispa matfett och socker pösigt.
Häll det på bakbordet och blanda ihop resten av ingredienserna till en deg.
Dela degen i fyra bitar och rulla ut till fingertjocka längder och lägg på bakplåtspapper. Tryck till längderna lite lätt och grädda mitt i ugen i ca 20 minuter. De ska få fin gyllenbrun färg.
Skär längderna i snitt direkt efter gräddningen. Har längderna flytit ut ojämt kan man ta en rund kniv och trycka in kanterna lite innan man skär snitten.

5 kommentarer:

  1. Ser ut som kakor helt i min smak. Det recepet spar jag.

    SvaraRadera
  2. Jättegoda och knapriga kakor, tack för detta recept! :)
    Dom är verkligen goda och lättbakade så dessa kommer att bakas ofta av mig. :)
    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Goda och enkla kakor :) Jag är tacksam för dina recept

    SvaraRadera