En kaka, ca 12 bitar
½ kuvert saffran (à 0,5 g)
75 g smör
2 stora ägg
1½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g riven mandelmassa
Fyllning
3 äpplen med fyllig smak
½ dl strösocker
½ tsk kanel
Ugnsvärme - 175 grader
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Stöt saffranet fint med 1 tsk strösocker.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpoulver och mandelmassa.
Rör ner blandningen i äggsmeten och häll i saffran och smöret i smeten.
Häll smeten i formen.
Skala eventuellt äpplena och klyfta dem tunt.
Tryck ner äppelklyftorna tätt i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Prova med sticka, känn att stickan är torr.
Det låter sannerligen riktigt gott!
SvaraRaderaFanns med på uppslaget har bakat den hela hösten "jättegott"
SvaraRaderaDärifrån, tog också jag receptet...:)
SvaraRaderaSanslöst gott!
SvaraRadera