tisdag 12 november 2013

Toscakaka med apelsinambrosia



God och saftig nötkaka!
Ca 12 bitar

150 g hasselnötter
100 g smör, rumstempererat
2,5 dl råströsocker
3 ägg
1 påse (50g) syltat apelsinskal
1/2 dl gräddfil
2 dl extra fint vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Toscasmet
2-3 dl hasselnötter
150 g smör
1,5 dl råströsocker
3 msk kaffegrädde
3 msk vetemjöl

Ugnsvärme -  175 grader.
Rosta nötterna i en torr stekpanna tills det börjar dofta nötter. Skaka pannan med jämna mellanrum. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga av skalet. Mixa eller mal mötterna riktigt fint. Rör samman smör med socker och blanda sedan ner de malda nötterna. Blanda ner äggen ett och ett. Hacka apelsinskalen fint. Rör ner skalen, gräddfil, mjöl och bikarbonat. Smöra och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter.
Hacka nötterna till toscasmeten grovt. Smält smöret och rör ner nötterna, socker, gärdde och mjöl. Låt koka 3-4 minuter under omrörning. Bred glasyren över den varma kakan. Ställ in kakan i ugnen igen i ca 5 minuter tills glasyren fått lite färg.

2 kommentarer:

  1. Den ser så god ut! Gott med apelsinsmak.

    SvaraRadera
  2. Den ser verkligen god ut. Den måste absolut testas

    SvaraRadera