onsdag 18 mars 2009

Toscakaka

100 g smör/margarin
2 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk grädde eller mjölk

Glasyr
1 förpackning flagad mandel (40 g)
50 g smör/margarin
½ dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver samt smör och grädde.
Häll smeten i en smord bröad rund form (22 cm), med löstagbara kanter.
Grädda i nedre delen i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter tills kakan är knappt färdig.
Blanda under tiden alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
Låt den koka upp under lätt omrörning.
Bred glasyren över kakan. Grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar