torsdag 29 april 2010

Persikopaj

Högsta betyg, ger jag denna persikopaj med god fyllning med philadelpgiaost.
Receptet har jag hämtat hos Susie i köket.

1 sats av Bästa pajdegen
--------------
1 liten burk konserverade persikor eller 3 färska
1 dl kaffegrädde
50 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelpfiaost
2 ägg

Ugnsvärme - 200 grader
Gör en omgång pajdeg och tryck ut i en pajform och grädda.
Skiva persikorna och lägg dem i pajskalet.
Smält smöret till fyllningen och blanda sedan med övreiga ingredienserna.
Häll sedan fyllningen över persikorna och grädda ca 25-30 minuter.
Servera grädde, vaniljvisp eller glass till.

5 kommentarer:

  1. Vad roligt att du gillade receptet! Dina havrerutor se farligt goda ut. De måste jag provbaka snart. Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Har ett liknande recept, fast ingen grädde, utan gräddfil eller creme fraiche. Och inget smör. Pajdegen är likadan, fast jag lägger i persikor(eller konserverade päron) direkt på degen och gräddar alltihopa! Det blir bra det med! :)

    SvaraRadera
  3. Det tror jag också!
    Många pajrecept liknar ju ofta varandra men den här sticker ut lite extra. Det är pajskalet som jag tycker är så gott och det bör bakas av smör.
    Tack för titten och ha det så bra!

    SvaraRadera
  4. Jo, pajskalet har jag smör i ;) Bara inte i själva fyllningen! Jag ska prova din variant också! Nu är jag insnöad på surdegar... :D

    SvaraRadera