Ca 12 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl ananasspad
50 g smält margarin/smör
Garnering
2 msk margarin/smör
3 msk farinsocker
4 ananasringar
7 st cocktailbär
Ugnsvärme . 175 grader
Den här kakan börjar man först att göra garneringen. Kakan görs med fördel i en gjutjärnspanna med raka kanter. Jag har en som jag bara använder till bak.
Smät margarinet/smöret till garneringen. Rör ner farinsockret och blanda tills den löst sig. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm.
Lägg en hel ananasring i mitten och dela de andra och lägg runt med snittet utåt. Lägg ett cocktailbär i varje ananas.
Sockerkakassmet
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet väl blandat med bakpulvret.
Häll i spadet och margarinet.
Rör om till jämn smet.
Häll smeten över ananasen och grädda i ca 50 minuter,
Låt kakan svalna några minuter och stjälp sedan upp den för att kallna.
Jamen det receptet har jag någonstans. Jag bakade den ofta förr, men har helt glömt bort den tills nu. Ska nog röra ihop denna till pingsaftonskaffet.
SvaraRaderaDen kakan har jag inte ätit på så många år, men minns att den var god
SvaraRaderaFin kaka!
SvaraRaderaSka man ha garneringen i när kakan har kommit ut ugnen?
SvaraRaderaGarneringen har man i botten sedan smeten på. Grädda kakan. När man sedan efter gräddningen vänder upp kakan kommer garneingen upp.
SvaraRaderaLycka till!
Garneringen har man i botten sedan smeten på. Grädda kakan. När man sedan efter gräddningen vänder upp kakan kommer garneingen upp.
SvaraRaderaLycka till!