lördag 13 september 2014

Kladdkaka med Baileys

Mmmm! Jättegod! Mäktig så den räcker till många.
Ca 8 potioner

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl baileys
2½ dl (150 g) vetemjöl
½ dl kakao
1 krm salt

Ugnsvärme - 200 grader
Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
Smält smöret i en bunke i micron eller i en kastrull på spisen.
Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret.
Rör ner baileys och därefter chokladsmeten.
Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta och rör ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i max 12-13 minuter.
Låt svalna gärna över natten.
Servera lättvispad grädde till pajen.

1 kommentar: